Politika privatnosti

Ovom internet stranicom upravlja „Ministarstvo dizajna“, MB: 65624222. Dodatne informacije o „Ministarstvu dizajna“ možete pronaći na sajtu Agencije za privredne registre.

U cilju zaštite podataka o ličnosti svih lica koja pristupe sajtu www.ministarstvodizajna.com, kao i onih koji se odluče za uspostavljanje dalje poslovne saradnje i za korišćenje usluga koje pruža „Ministarstva dizajna“, „Ministarstvo dizajna“ izradilo je ovu politiku privatnosti (u daljem tekstu: „Politika“). Cilj nam je da zaštitimo interese pojedinaca i organizacija, pravnih i fizičkih lica koja stupaju u kontakt sa nama, ili pokazuju interesovanje za sadržaje koje delimo. Razumemo važnost zaštite Vaše privatnosti, zbog čega ćemo u okviru ove Politike na jasan i transparentan način objasniti:

  • ko i na koji način obrađuje podatke koje nam stavljate na raspolaganje,
  • za šta ćemo koristiti podatke koje nam stavljate na raspolaganje,
  • sa kojim licima delimo Vaše podatke,
  • na koji način se brinemo o sigurnosti Vaših podataka,
  • koje kolačiće i web beacons koristimo,
  • koliko dugo čuvamo Vaše podatke,
  • na koji način će promene u Politici biti vršene,
  • kako nas možete kontaktirati.

 

Ko i na koji način obrađuje podatke koje nam stavljate na raspolaganje

 

Prilikom pristupanja internet stranici www.ministarstvodizajna.com, Vaše podatke obrađuje „Ministarstvo dizajna“ i sa njim povezana lica.

Od vas prikupljamo sledeće podatke:

  • podatke za kontakt, kao što su ime i prezime i adresa e-pošte,
  • informacije o vašem preduzeću, kao što je naziv kompanije, sedište, i drugi podaci o kompaniji i njenim predstavnicima,
  • demografske informacije, poput poštanskog broja.

Naš veb sajt može voditi do spoljnih veb lokacija kojima mi ne upravljamo. Imajte na umu da nemamo kontrolu nad sadržajem i praksom ovih veb lokacija i ne možemo prihvatiti odgovornost za način na koji oni obrađuju i koriste Vaše podatke.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu pristanka koji ste dali elektronskim putem, klikom na kućicu za davanje saglasnosti ili ostavljanjem komentara na sajtu. Ukoliko stupite u poslovni odnos sa nama, Vaše podatke ćemo obrađivati radi realizacije tog odnosa.

Imate pravo da u svakom trenutku povučete pristanak za obradu Vaših podataka. Imate pravo da od nas zatražite pristup podacima koje obrađujemo, ispravku podataka, kao i da svoja prava utvrđena Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti zaštitite pred Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, odnosno pred nadležnim sudovima.

 

Upotreba podataka

 

Podatke koje ste nam stavili na raspolaganje, „Ministarstvo dizajna“ koristi za:

  • procenu potrebe Vašeg preduzeća, da bismo utvrdili pogodne proizvode,
  • pružanje odgovora na zahteve za korisničku podršku,
  • slanje marketinških pamfleta i materijala,
  • pružanje odgovora na Vaša pitanja i nedoumice,
  • poboljšanje našeg veb sajta i marketinških aktivnosti,
  • sprovođenje istraživanja i analizu tržišta.

 

Ukoliko odlučite da stupite u poslovni odnos sa nama, postoji mogućnost da ćemo Vaše podatke koristiti za potrebe promovisanja putem:

  • zvanične veb stranice ministarstvodizajna.com i svih njenih podstranica,
  • društvenih platformi:
    facebook.com, uključujući sve poddomene pod brendom „Facebook“, pri čemu će obrada Vaših podataka biti regulisana politikama: facebook.com/legal/terms; linkedin.com, uključujući sve poddomene pod brendom „LinkedIn“, pri čemu će obrada Vaših podataka biti regulisana politikama: linkedin.com/legal/user-agreement, instagram.com, uključujući sve poddomene pod brendom „Instagram“, pri čemu će obrada Vaših podataka biti regulisana politikama: help.instagram.com/478745558852511; tvitter.com, uključujući sve poddomene pod brendom „Tvitter“, regulisane sopstvenim politikama: twitter.com/en/tos.

 

Deljenje podataka

 

Radi održavanja sajta i komunikacije sa Vama, „Ministarstvo dizajna“ koristi usluge trećih lica, poput dobavljača usluga e-pošte za slanje e-pošte u naše ime, i dobavljača veb hostinga za hostovanje naših usluga. Kada se prijavite za naše usluge, mi ćemo deliti vaše lične podatke samo u onoj meri u kojoj je potrebno da treća strana pruži tu uslugu.

 

Sigurnost

 

Sigurnost vaših ličnih podataka nam je važna. Kada na naše obrasce za poruke unesete Vaše podatke (npr. adresu za prijem elektronske pošte), mi šifriramo prenos podataka koristeći tehnologiju sigurnog socket sloja (SSL). Pratimo opšteprihvaćene standarde da bismo zaštitili lične podatke koji su nam dostavljeni, kako tokom prenosa, tako i nakon što ih primimo. Ako imate bilo kakvih pitanja o sigurnosti na našoj veb stranici, možete nas kontaktirati na kabinet@ministarstvodizajna.com.

 

Upotreba kolačića i web beacons

 

Podatke koje nam stavljate na raspolaganje možemo evidentirati pomoću „kolačića“. Kolačići su male datoteke sa podacima koje veb sajt skladišti na Vašem hard disku. Kolačići nam pomažu da poboljšamo naš veb sajt i Vaše iskustvo. Informacije možemo evidentirati pomoću digitalnih slika koje se nazivaju web beacons na našem veb sajtu ili u našoj e-pošti. Ove informacije koriste se za efikasniji rad našeg veb sajta, kao i za pružanje poslovnih i marketinških informacija vlasnicima veb sajta i za prikupljanje ličnih podataka kao što su tip pregledača i operativni sistem, stranica koja upućuje, put kroz veb lokaciju, domen ISP, itd. u svrhu razumevanja kako posetioci koriste naš veb sajt. Kolačići i slične tehnologije pomažu nam da prilagodimo naš veb sajt vašim ličnim potrebama, kao i da otkrijemo i sprečimo bezbednosne pretnje i zloupotrebu. Ako se koriste samostalno, kolačići i web beacons Vas ne identifikuju lično.

 

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

 

Lične podatke čuvamo sve dok je to potrebno da bi se ispunila svrha zbog koje su lični podaci prikupljeni, uzimajući u obzir i našu potrebu da odgovorimo na Vaša pitanja ili rešimo moguće probleme. Ovo nam pomaže da se pridržavamo zakonskih zahteva prema važećim zakonima, da se pozabavimo bilo kojim pravnim zahtevima / žalbama i u svrhu zaštite. To znači da Vaše lične podatke možemo zadržati u toku razumnog perioda nakon vaše poslednje interakcije sa nama. Kada lični podaci koje smo prikupili više ne budu potrebni, bezbedno ćemo ih izbrisati. Podatke možemo obrađivati u statističke svrhe, ali u takvim slučajevima podaci će biti anonimni.

 

Promene u ovoj politici privatnosti

 

Administrator zadržava pravo da izvrši bilo kakve promene u Politici, koje mogu biti neophodne (ali ne ograničene) zbog zakonskih promena, koje imaju uticaja na naše obaveze i / ili prava kupaca i korisnika. Povremeno se ova politika može promeniti. Molimo vas da povremeno proveravate da li ima ažuriranja ili promena na ovoj stranici.

 

Kontakt

U slučaju da imate kakve nedoumice ili pitanja u vezi obrade Vaših podataka, kontaktirajte administratora putem adrese: kabinet@ministarstvodizajna.com.